Kostholdsveileder med friskt grønt på menyen

Svanhild Sunde viser frem sin nye kultivator fra Urban Cultivator

Svanhild Sunde jobber som kostholdsveileder, kursholder og foredragsholder. Hun treffer daglig mennesker som har en utfordring i forhold til mat.

– Jeg jobber mye med organisasjoner som Diabetesforeningen, Cøliakiforeningen og blindeforeninger. Organisasjoner som har utfordringer med å lage maten rent fysisk, eller hvor det er maten som er problemet. 

Sunde starter med en kostholdsanalyse, og skaffer seg et overblikk over hverdagen deres og hva de spiser i dag. Hun forsøker å få de til å være så ærlige som mulig.

– Jeg prøver å se om det er noe vi kan gjøre med kosten deres som kan gjøre en endring for dem til det bedre. 

Friskt grønt hver dag

 

Grunnene til at vi har vondt i magen er sammensatt. Det går på sammensetningen av kostholdet vårt, hvordan maten produseres og hvordan vi setter den sammen.

Kultivator som bugner av friske urter

-Jo mer vi spiser at de forskjellige og friske tingene, jo bedre er det for sammensetningen av tarmbakteriene våre. 

-Jeg oppfordrer alle til å spise friskt grønt hver eneste dag – i smoothien, i suppa og på middagstallerkenen. Med friskt grønt mener hun bladgrønt og spirer. Om du begynner å klø i halsen eller brygger på en forkjølelse og tar en håndfull urter, kan det faktisk bidra til å dempe forkjølelsen.

All forskning viser at friskt grønt ting stimulerer immunforsvaret vårt, og gjør at sammensetningen av de gode bakteriene i tarmen blir bedre, det smaker godt og gjør utrolig mye bra for maten. 

Bruker skapet hver dag

Bilde av Svanhild

Sunde kjøpte et skap fra Urban Cultivator for t to år siden. I skapet har hun alltid koriander og basilikum som hun bruker mye i matlaging. Grønnkål, brokkoli og ruccola har også gjort sitt inntog innimellom.

 

– For meg har skapet fra Urban Cultivator vært den beste investeringen jeg har gjort. Jeg bruker urter, friske spirer og friskt grønt i maten hver eneste dag.