Svanhild Sunde jobber som kostholdsveileder, kursholder og foredragsholder. Hun treffer daglig mennesker som har en utfordring i forhold til mat.
– Jeg jobber mye med organisasjoner som Diabetesforeningen, Cøliakiforeningen og blindeforeninger. Organisasjoner som har utfordringer med å lage maten rent fysisk, eller hvor det er maten som er problemet.
Sunde starter med en kostholdsanalyse, og skaffer seg et overblikk over hverdagen deres og hva de spiser i dag. Hun forsøker å få de til å være så ærlige som mulig.
– Jeg prøver å se om det er noe vi kan gjøre med kosten deres som kan gjøre en endring for dem til det bedre.
Friskt grønt hver dag
Grunnene til at vi har vondt i magen er sammensatt. Det går på sammensetningen av kostholdet vårt, hvordan maten produseres og hvordan vi setter den sammen.
-Jo mer vi spiser at de forskjellige og friske tingene, jo bedre er det for sammensetningen av tarmbakteriene våre.
-Jeg oppfordrer alle til å spise friskt grønt hver eneste dag – i smoothien, i suppa og på middagstallerkenen. Med friskt grønt mener hun bladgrønt og spirer. Om du begynner å klø i halsen eller brygger på en forkjølelse og tar en håndfull urter, kan det faktisk bidra til å dempe forkjølelsen.
All forskning viser at friskt grønt ting stimulerer immunforsvaret vårt, og gjør at sammensetningen av de gode bakteriene i tarmen blir bedre, det smaker godt og gjør utrolig mye bra for maten.
Bruker skapet hver dag
Sunde kjøpte et skap fra Urban Cultivator for t to år siden. I skapet har hun alltid koriander og basilikum som hun bruker mye i matlaging. Grønnkål, brokkoli og ruccola har også gjort sitt inntog innimellom.
– For meg har skapet fra Urban Cultivator vært den beste investeringen jeg har gjort. Jeg bruker urter, friske spirer og friskt grønt i maten hver eneste dag.