Urban Meråker

 

Eva Eilertsen og Stefan Sagen tok over en gård på Meråker for to år siden. Ett år gikk med til oppussing, det siste året har gått med til det grønne.

 

-På sikt skal vi dyrke det meste av det vi trenger her. Vi skal ha drivhus, og plante i jorda, men vi startet med en Urban Cultivator, forteller Stefan på trammen utenfor det naturskjønne småbruket på Meråker.

 

- Jeg er veldig fornøyd og imponert over at plantene holder seg så bra. De visner ikke, og det er ikke noe trøbbel med sopp. Det fungerer utrolig godt.

 

 Hvor lenge varer et brett?

 

-Det første vi hadde planta vi i august. Da hadde vi basilikum fram til jul. Vi kjøper tørrpakket og komprimert jord som vi sår frøene i.

 

-Vi tar av de grønne vekstene til alle måltidene, så vi spiser mye mer grønt enn før. Nå dyrker vi basilikum, timian, koriander, mynte og forskjellige salattyper.

 

 

Bare til mat?

 

-Jeg drikker bare øl, så jeg har ikke testet noe i drinker enda – men det går jo å få til en mojito med noe av det vi har.

 

Dere har integrert Urban Cultivator i kjøkkenet. Folk snakker vel om det når dere har middagsselskap?

 

-Den fanger interessen, for det er fortsatt ganske uvanlig. Det å ha et slikt skap forteller noe om oss og hva vi har interesse for. Det er fint at det blir et samtaleemne. Tror vi har skaffet dem flere kunder for å si det slik.